Katamori blogja
"Minden nap gépeket javítok, de a meleg fiamat nem tudom helyrehozni…mivel ő nincs elromolva."

"Minden nap gépeket javítok, de a meleg fiamat nem tudom helyrehozni…mivel ő nincs elromolva."

Pár mondat a holokausztról.

Az alábbi sorokat (kissé más formában) egyik ismerősöm Facebook-posztja alá írtam, amelyikben a túlkapásairól híres kuruc.info egyik cikkéről írt poénos hangvételű véleményt. Mivel úgy gondolom, hogy aránylag igaz és helyes dolgokat jegyzeteltem le, úgy döntöttem, megosztom a blogon is.

Az alábbi sorok egy komoly témát boncolgatnak. Ha ezt nem tudjátok elfogulatlanul értékelni, kérlek, ne is fárasszátok magatokat azzal, hogy elküldtök édesanyám ama nemes testrészébe.

A holokauszttagadás mint bűntett nem feltétlen jelenti a holokauszt teljes tagadását. Annak tagadása, hogy ez súlyos dolog lett volna, szintén holokauszttagadás, mert a negatív jelentőségét tagadod.  

Én nem tagadom és nem is bagatelizálom el, egyszerűen csak leszarom. Engem nem sajnáltak, amiért meghalt a faterom és anyám kvázi egyedül maradt velem meg az akkor 3 hónapos öcsémmel; senki nem sajnált amiért nem sikerült beilleszkednem kisgyerekként a többiek közé; most se sajnál senki amiért rosszul állunk anyagilag - és még sorolhatnám.  Hát akkor én mi a fasznak törődjek a holokauszt áldozataival? Nekem nem jelentenek sokat, mert nem ismertem őket, emberség ide vagy oda.

Hihetetlen hogy néha mennyire képesek vergődni egyes holokauszt-túlélők azért, hogy sajnálja őket mindenki a holokausztért. Érdekes módon a kínaiak nem szólalnak fel világot rengető hévvel a Nanking-i mészárlás miatt (holott azt a japók elég durván el is bagatelizálták néha-néha, igen jó hatást gyakorolva ezzel az egyébként is “testvéries” japán-kínai “barátságra”), sőt az örmény genocídium áldozatainak leszármazottait se hallottam sipítozni! És akkor a Katyn-i vérengzés áldozatokat ne is említsük…

Vagy talán ezek kisebb jelentőséggel bírnak, mint a holokauszt? Aztán mégis miért? Az nem mentség hogy kevesebb áldozattal járt. Az örmény genocídium simán tekinthető az örmények saját holokausztjának.  Vagy neadjisten a zsidók valamilyen oknál fogva “mások” (=különbek), mint az örmények, vagy bármelyik nép, amelyik ellen követtek el etnikai tisztogatásokat? Ugyanaz a kérdés: egy zsidó mégis miben más mint az örmény, a kínai, a lengyel? 

Szóval értitek, ilyenkor még egy alapvetően politikai elfogultságtól és előítéletektől mentes ember fejében megfordul a gondolat, hogy “ezek a zsidók…” 

Katamori

UI.: tudom, hogy ezen téma boncolgatásával veszélyes vizekre érkeztem, de kikívánkozott belőlem.