Katamori blogja
alesi:

Valaki magyarázza már el, hogy ez itt mégis mi akar lenni? Gondolok arra, hogy
miért Facebook-on rendeznek zsibvásárt, amikor erre sokkal hatékonyabb oldalak is vannak?
mi ez a “, . ? !“-zés? Gondolom az lehet a szándék, hogy felkeltsék a figyelmet, de mégis mire jó?
miért tart három hétig, mire épkézláb választ sikerül adni egy olyan egyszerű kérdésre, mint “Mennyibe kerül”?
külföldön is ez megy?

Tökéletesen egyetértek. Nekem is a könyökömön jön ki.

alesi:

Valaki magyarázza már el, hogy ez itt mégis mi akar lenni? Gondolok arra, hogy

  • miért Facebook-on rendeznek zsibvásárt, amikor erre sokkal hatékonyabb oldalak is vannak?
  • mi ez a “, . ? !“-zés? Gondolom az lehet a szándék, hogy felkeltsék a figyelmet, de mégis mire jó?
  • miért tart három hétig, mire épkézláb választ sikerül adni egy olyan egyszerű kérdésre, mint “Mennyibe kerül”?
  • külföldön is ez megy?

Tökéletesen egyetértek. Nekem is a könyökömön jön ki.

Az baj ha a narancsos zsömle elképzelésére összefutott a nyál a számban…?
Máté Botond (megint)
Úúúú… rájöttem, hogy mit csinál az a kanál ott! Zoli, a drog az rossz, értem?!
Máté Botond
Véleményem az Operation Facebook-ról

Ezt a posztot nem akartam megírni de a személyes érzelmeim által vezérelve ezt most fontosnak érzem közzétenni a világgal.

Kezdjük az elejétől: van egy elszánt és igen sikeres hackercsoport, az Anonymous, akik augusztusban közzétettek egy videót, melynek elmondása szerint november 5.-én egy minden eddiginél nagyobb támadást intéznek. Célpontjuk pedig a Facebook rendszere. Itt bővebben olvashattok róla.

A problémák itt kezdődnek: ugyanis ha tényleg kilövik a Facebook-ot, annak nagyon komoly következményei lennének.

Lássuk csak, ki mivel érvel a rendszer ellen!

1.) Az Anonymous maga arra hivatkozik, hogy a Facebook illegálisan használja fel a felhasználók adatait: még akkor is eltárolja őket, ha az adott felhasználó törli magát a rendszerből (sőt akár vissza is állítható) és ezen adatokat a világ kormányainak küldik szerteszét, akik aztán önkényesen felhasználhatják ezeket.

Egyetlen kérdésem van, csak így egyszerűen, primitíven, szleng-nyelven megfogalmazva: és akkor hova sz@rjak?! Nem ez az első alkalom a világtörténelemben, hogy a civilek háta mögött tevékenykednek, és kizsákmányolják őket. Ráadásul elképzelni sem tudom, ezzel mégis hogyan tudnának nekem/neked/nekünk ártani? Mindannyian egy állam részét képezzük, az tehát a minimum hogy a kormány ismerjen minket. Az hogy milyen mélységekben, az egy másik dolog.

Engem tehát összességében marhára nem érdekel, mi szivárog ki rólam Facebook-on; semmi olyasmit nem csinálok rajta, amit akárki elől el kéne titkolnom - legyen szó akár a szomszéd Ilcsi néniről, akár az amerikai kormányról.

2.) Főleg a magyar közösség az emberek úgymond “züllésével” találja indokoltnak a Facebook megszűnését. Főleg a 12-18 éves korosztály űzi felsőfokon a zagyvaságot Facebookon. Ezt az Antifaces sokkal találóbban összefoglalta, szóval aki nem tud erről a jelenségről, nézze meg a videót amit a szövegre linkeltem.

Erre meg csak annyit tudok mondani, hogy nem ez a megoldás. A hülyéket magukra kell hagyni. Még ha élőben a legjobb barátod is, Facebook-on töröld le, tiltsd le a picsába, aztán nem kell szenvedned a hülye idézetektől (“Néha szomorú az ember, de néha… NEM!”) meg a hülye alkalmazásoktól (“Mennyire vagy FILA táskás náci csillámfaszpóni? Tudd meg most!”) és már tiszta is az egész. De könyörgöm, azt hagyják már békén, aki békésen, “csendben”, zargatás nélkül használja!
Ott vagyok erre konkrét példának ÉN! Nekem is van Facebook-om, használok is néhány alkalmazást, de havonta egyszer körülbelül és akkor se íratok ki semmilyen szart az üzenőfalamra. (a Tumblr alkalmazást ne számítsuk bele)Emelett viszont van egy Facebook Page-em, ahol rengeteg Youtube-nézővel tartom a KÖZVETLEN kapcsolatot! Ugyan már, kérem a nagy pofával Facebook-ot anyázókat, hogy mégis ezt hogy a rákba oldjam meg, ha megszűnik a Facebook?! Én is rakjam tele minden szarral a Youtube-csatornámat, mint ez az idióta?! Kérem, mi lenne abban a jobb?

Na… mielőtt elpattan egy ér az agyamban, le is zárom az egészet. Ennyit akartam írni. Nem kell véleményezni sem ha nem akarjátok, csupán a saját nézőpontomat írtam le.

Köszöntem.

Katamori